RiCsajok

Ez a Tisza Rádió szombat délutáni műsora, ahol igyekszünk napra kész sztár pletykákat, heti eseményeket, éppen aktuális divat tippeket szolgáltatni a számotokra. Elsősorban csajos műsor, de a fiúk is bátran csatlakozhatnak a hallgatósághoz! ;-) Minden szombaton 16-18 óráig hallhattok minket élőben, vagy csütörtökön 9-11 óráig van az előző szombati műsor ismétlése. Ha úgy döntötök, hogy szívesen meghallgatnátok minket, ezt a http://tiszaradioszeged.hu/ weboldalon keresztül tehetitek ezt meg!

Friss topikok

Linkblog

6 tipp, hogy örökre megtartsd a pasit!

2010.03.06. 18:30 | Ricsajok | Szólj hozzá!

Romantikus kapcsolatra vágysz a kedveseddel? Apró gesztusokkal és egy kis odafigyeléssel könnyen teremthetsz meghittséget a párkapcsolatodban. Szakértőnk elárulja, hogyan!

Elgondolkodtál már azon, hogy egy párkapcsolat mindennapjaiban az apró dolgok mennyire számítanak? Ugyanúgy, ahogy egy rosszul kimondott szó, félreértett mozdulat könnyen viszályt szíthat, az apró gesztusok még közelebb hozhatják a pár tagjait egymáshoz. Ideális esetben, az érzelmek kifejezésére való képesség és a nyitottság gyermekkori, családunkban szerzett tapasztalatainkon alapul. Másrészt személyiségjellemző is, hogy milyen mértékben vagyunk képesek érzelmeinket kimutatni, és milyen intimitásra van igényünk. Bizonyos határok között azonban a romantikára való hajlam, az érzelmek kifejezésének módja fejleszthető, alakítható. Egy apró érintés, spontán dicséret vagy bók, apró ajándék vagy összekacsintás szinte hihetetlen mértékben erősíti a kapcsolatot, az egymás iránti jó érzéseket, romantikát, szenvedélyt.

1. Erősítsd az önbizalmát!
Sok nő a szavakból ért igazán, ám a férfiak számára is jól esik egy-egy gyengéd szó. Nem kell állandóan ömlengeni, mégis fokozza a romantikus légkört, ha szavakba öntöd érzéseidet. Ne feledkezz meg a dicséretről sem! Mindenkinek jól esik az elismerés, dicséret. Jó hallani, hogy párod értékel, különleges és fontos vagy a számára. A dicséretek erősítik az egymás iránti elköteleződést és romantikát és nem mellékesen erősítik kedvesed önbizalmát is.
Tippünk: Ha nem vagy a szavak embere, készíts kreatív, vicces lapot, amiben a kedvesed tudtára adhatod az érzéseidet, és azt, hogy mennyire különleges számodra.  

6 tipp, hogy örökre megtartsd a pasit!  – a párterapeutától
2. Gyengéden érintsd meg!

Az apró, meghitt érintések sokat jelentenek. Kedvesed vállának megsimítása, combjának megérintése, séta kéz a kézben, meleg, meghitt érzésekkel töltenek el mindkettőtöket. Az intim érintések a hétköznapok során, sokak számára még a szexualitásnál is jelentősebbek, illetve a szenvedélyes szeretkezés ígéretét hordozzák.


Tippünk: Tegyetek minél több romantikus sétát - ne csak hétvégén! Jelöljetek ki egy vagy több napot a héten, amikor esti sétára indultok - ez kitűnő lehetőség arra, hogy kiszellőztessétek a fejeteket a napi stressz után és megbeszéljétek a mindkettőtöket érintő problémákat, amelyek megmérgezhetik a kapcsolatot, és eltávolíthatnak titeket egymástól.

 

3. Figyelj rá!
Figyeljetek oda egymásra, legyen szó hétköznapi örömökről vagy veszteségekről. Nagyon sok kapcsolat azért megy tönkre, mert a pár tagjai a napi rohanásban elsiklanak egymás problémái felett. Ha az egyik fél nem kapja meg a kellő figyelmet, könnyen más oldalán keresheti majd a vigasztalást. A partner odafigyelését a ránk szegeződő tekintetből, odafordulásból érzékeljük!
Tippünk: Tanuljatok meg egymás felé fordulva, egymásra tekintve beszélgetni. A bekapcsolt számítógépet, mobiltelefont felejtsd el ilyenkor!

4. Lepd meg valamivel!
Közhely, de igaz, hogy az apró, személyre szabott figyelmességek mindig értékesek. Ebből érzi párod, hogy az öröme fontos neked.
Tippünk: Minél régebb óta vagytok együtt, annál jobban ismered a kedvesed. Figyelj rá: mi a kedvenc étele, itala, zenéje stb… Egy kedvenc zenékből összeállított cédének vagy egy ínycsiklandó vacsorának biztosan örülni fog majd - és nem csak az ünnepnapokon!

5. Fogadd el a hibáit!
Az ésszerűtlen, teljesíthetetlen elvárások tönkreteszik a kapcsolatokat. A két fél kölcsönösen alkalmatlannak, értéktelennek érzi magát a teljesíthetetlen elvárásoktól, és kudarc lesz számukra a kapcsolat. A hibák állandó felhánytorgatása helyett, egymás elutasítása helyett, inkább próbáljátok elkülöníteni, mi a lényeges, illetve lényegtelen, a kapcsolat szempontjából.
Tippünk: A felhánytorgatott hibák miatt a kedvesedben könnyen kialakulhat az elutasítottság érzése. A legjobb, ha leültük és őszintén átbeszélitek az összes problémát.

6. Legyen időtök egymásra!

Nincs az a kötelezettség, amit időnként ne lehetne háttérbe szorítani, az együtt töltött idő kedvéért. Heti rendszerességgel gondoskodjatok a zavartalanul kettesben tölthető órákról, hiszen a romantikának teret kell teremteni a kapcsolatban.
Tippünk: Váratlanul lepd meg kedvesed egy szabad délelőttel, hosszú hétvégével, amit zavartalanul kettesben tölthettek. Ilyenkor teljesen zárjátok ki a külvilágot és csak magatokra figyeljetek.

Forrás: wellnesscafe.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://ricsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr951814314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása