RiCsajok

Ez a Tisza Rádió szombat délutáni műsora, ahol igyekszünk napra kész sztár pletykákat, heti eseményeket, éppen aktuális divat tippeket szolgáltatni a számotokra. Elsősorban csajos műsor, de a fiúk is bátran csatlakozhatnak a hallgatósághoz! ;-) Minden szombaton 16-18 óráig hallhattok minket élőben, vagy csütörtökön 9-11 óráig van az előző szombati műsor ismétlése. Ha úgy döntötök, hogy szívesen meghallgatnátok minket, ezt a http://tiszaradioszeged.hu/ weboldalon keresztül tehetitek ezt meg!

Friss topikok

Linkblog

Levágták az orrát és a fülét 18 évesen, mert elszökött a férjétől

2010.07.31. 17:35 | Ricsajok | Szólj hozzá!

Aisha egy gyönyörű 18 éves lány Afganisztánból: a füleit és az orrát egy bírósági tárgyalást követően vágták le a tálibok. Miért? Mert Aisha elszökött férje házából, ahol az egész család rabszolgaként bánt vele.

Fotó: TIME magazin, Jodi Bieber

 

Ha nem szökik meg, minden bizonnyal megölik, hiszen rendszeresen verték és kínozták, napi 24 órában férje és családja rendelkezésére kellett állnia, mint rabszolga. A szélsőséges vallási köntösbe burkolt fanatizmusukról híres tálibok azonban nem éreztek könyörületet a szerencsétlen áldozat iránt: bűnt követett el, ezért lakolnia kell. A tárgyalást követően a bíró kimondta, hogy a család levághatja a lány füleit és orrát. Aishát a sógora fogta le, és a férje hajtotta végre rajta a kegyetlenséget.

 

Ezt követően Aisha vérbe fagyva, félig eszméletlen állapotban az utcára került, ahol - szerencséjére - női önkéntesek találták rá, és egy titkos kabuli menedékházban rejtették el. Ha Aishára rábukkannak a tálibok, halál a büntetése, amit a férj és családja készségesen végre is hajt a tehetetlen nőn. Aisha azóta éjt nappalá téve a híreket hallgatja, és abban bízik, hogy sikerül végleg megszüntetni a tálib uralmat, ami lehetetlen és embertelen törvények szerint próbálja irányítani az afgán népet.   

 

 A 18 éves megcsonkított lányt ábrázoló képet Jodi Bieber fotós készítette, aki a következőképp foglalta össze a nem mindennapi élményt:

 

"A menedékházban beszélgettem az asszonyokkal, amikor megpillantottam egy lányt, akinek csak a szeme látszott ki kendő mögül. Ahogyan a fátyla lehullott, láttam, hogy hiányoznak a fülei és az orra... és megdöbbentem. Hiszen ez egy gyönyörű lány! Azt mondtam neki: nézd, el sem tudom képzelni, mit érezhetsz, hogy így megcsonkítottak, de szeretnélek úgy bemutatni a világnak, ahogy vagy: gyönyörűen..."

 

A kép a TIME magazin friss számában kapott helyett, tökéletes illusztrációként a jelenlegi afganisztáni helyzet bemutatására, ahol most a józan ész és a jog helyett egy elvetemült, könyörtelen fanatikusokból álló csoport uralkodik.   

 

Forrás: neon.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://ricsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr492189655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása