RiCsajok

Ez a Tisza Rádió szombat délutáni műsora, ahol igyekszünk napra kész sztár pletykákat, heti eseményeket, éppen aktuális divat tippeket szolgáltatni a számotokra. Elsősorban csajos műsor, de a fiúk is bátran csatlakozhatnak a hallgatósághoz! ;-) Minden szombaton 16-18 óráig hallhattok minket élőben, vagy csütörtökön 9-11 óráig van az előző szombati műsor ismétlése. Ha úgy döntötök, hogy szívesen meghallgatnátok minket, ezt a http://tiszaradioszeged.hu/ weboldalon keresztül tehetitek ezt meg!

Friss topikok

Linkblog

Tippek az otthoni hajfestéshez II.

2010.04.24. 17:17 | Ricsajok | Szólj hozzá!

Sorozatunk második része: a hajfestés előtti teendők, allergiateszt, színteszt...

Allergiateszt

A tesztet mindig a festés előtt 48 órával kell elvégezni, még akkor is, ha azelőtt soha nem volt allergiás reakciónk hajszínező termékekre. Fontos, hogy pontosan betartsuk a dobozon feltüntetett utasításokat abban a tekintetben, hogy miként kell felnyitni és újból bezárni a dobozt. A kikevert színt egy kis üveg vagy műanyag tárolóedényben tároljuk, majd a könyökünk hajlatába, a puha bőrre kenjük rá és hagyjuk megszáradni. A kérdéses területet ne tegyük ki víznek 48 óráig, majd a megmaradt festékanyagot felhasználhatjuk a színtesztben.


Színteszt


Ezt már csak azért is fontos elvégezni, hogy megtapasztaljuk, mennyi ideig kell a színt a hajon hagyni, hogy azt az eredményt kapjuk, amit eredetileg is szerettünk volna. Még ha az adott árnyalatot, sőt magát a terméket is használtuk már korábban, akkor is sok mindentől függ a végeredmény: mennyire lesz kitéve a napnak, milyen volt a haj előző színe, milyen hajápoló termékeket használunk, stb. Ez különösen akkor lehet fontos, ha drasztikus színváltoztatásra készülünk.



Egy valamennyire rejtett tincsünket nedvesítsük meg vízzel, majd teljesen fessük be azzal a festékkel, amely az allergiatesztből megmaradt. Kövessük pontosan a használati utasításban leírtakat, hogy mennyi idő után kell a kívánt eredménynek jelentkeznie - ha a szín nem az, amit mi szerettünk volna, akkor a megszabottól rövidebb vagy hosszabb ideig kell a festéket a hajon hagynunk. Jegyezzük fel pontosan, mennyi idő után értük el a megfelelő színt és árnyalatot.





Tippek a legjobb eredmények elérése érdekében

•    A festett haj különösen igényli az ápolást. Vásároljunk kifejezetten festett hajra való sampont és balzsamot.
•    A haj befestése előtt ne mossunk hajat. A balzsammal és a hajlakkal teli hajszálakat a festék nem tudja átitatni a megfelelő módon.
•    A haj utánfestését mindig a haj tövénél kezdjük, majd utána a haj többi része következhet.
•    A hajfestés elvégzése után célszerű hajbalzsamot és hajvégápoló készítményt alkalmazni, ezek ugyanis megakadályozzák a hajszálak töredezését.
•    A hajfestést el kell halasztani, ha seb van a fejünkön. Maradandó károsodást okozhat, ha a sebbe vegyszer kerül.
•    Dauerolás és hajfestés között, továbbá két hajfestés között is minimum 3 hetet kell várni.
•    Fém anyagot ne használjunk a hajfestéshez.
•    Ha a hajfestékből jut a bőrre is, akkor azt azonnal le kell mosni, hacsak nem akarjuk, hogy nyomot hagyjon.
•    Ha drasztikus módon változtatunk a hajszínünkön, akkor arra érdemes odafigyelni, hogy a szempillánk és szemöldökünk mennyire üt el a kiválasztott színtől - a rossz választással eléggé rossz összhatást lehet elérni.
•    Ha először festjük be a hajat, akkor előbb érdemes inkább hajszínezővel próbálkozni - ha valamiért mégsem tetszik a végeredmény, akkor legalább könnyedén, pár mosás után megszabadulhatunk az új színtől.
•    Ha világos a bőrünk és a szemünk, akkor világosbarna, aranyszőke, világos vörös árnyalatok közül érdemes válogatni.
•    Mindenképpen tartsuk be a használati utasítást!
•    Válasszunk krém vagy zselé állagú hajfestéket - ezek nem csepegnek szanaszét, így talán könnyebb alkalmazni.

 

Forrás: divat.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://ricsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr301948308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása