RiCsajok

Ez a Tisza Rádió szombat délutáni műsora, ahol igyekszünk napra kész sztár pletykákat, heti eseményeket, éppen aktuális divat tippeket szolgáltatni a számotokra. Elsősorban csajos műsor, de a fiúk is bátran csatlakozhatnak a hallgatósághoz! ;-) Minden szombaton 16-18 óráig hallhattok minket élőben, vagy csütörtökön 9-11 óráig van az előző szombati műsor ismétlése. Ha úgy döntötök, hogy szívesen meghallgatnátok minket, ezt a http://tiszaradioszeged.hu/ weboldalon keresztül tehetitek ezt meg!

Friss topikok

Linkblog

Soma Mamagésa: Szűzhártya helyett „szűzpánt”

2010.05.29. 17:58 | Ricsajok | Szólj hozzá!

Épp egy éve voltam Dániában és Svédországban, ahol egy svéd barátnőm igen érdekes hírrel szolgált. A svédek néhány hónapja hivatalosan is eltörölték a „szűzhártya” kifejezést, helyette a „szűzpánt”-ot használják, és terjesztik a hétköznapi szóhasználatban is. (Angolul: slid-krans – slid comes from the word slida.)

Rájöttek ugyanis, hogy igen sok problémát okozott az a régóta tudott és tapasztalt jelenség, hogy nem minden lány vérzik szüzessége elvesztésekor. Nekem is több olyan barátnőm van, aki arról számolt be, hogy semmiféle fájdalmat nem élt meg az első behatoláskor, és egy csepp vér sem jött belőle. Először furcsálltam, hogy ilyen is van, de az ikszedik beszámolónál normálisnak nyugtáztam ezt a jelenséget.



Soma Mamagésa: Szűzhártya helyett „szűz-pánt”

Na mármost, nyilvánvaló, hogy ha az ilyen jó kis ruganyos szűzpánttal rendelkező leány egy olyan kultúrába születik, ahol a szűzhártyának, vagyis a szüzességnek jelentősége van (istenem, mekkora ostobaság a szűzen való férjhezmenetel, hiszen a szexualitás alapvető a párkapcsolatban, ahhoz pedig passzent kell…), akkor ez a leány igen kellemetlen helyzetbe kerül. Ezt kivédendő, a svédek úgy döntöttek, igazságot tesznek e téren, és felszabadítják a lányokat ez alól a presszió alól, hogy ők nem voltak szüzek, mert nem volt hártyájuk. Szóval a véres lepedő mutogatásának ideje elvileg lejárt, helyette az őszinteségre és a bizalomra érdemes fókuszálni. Hogy mikor jutunk el globálisan is ide, idő kérdése. Úgyhogy terjesszük a tudást!

Forrás: nlcafe.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://ricsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr562040742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása