RiCsajok

Ez a Tisza Rádió szombat délutáni műsora, ahol igyekszünk napra kész sztár pletykákat, heti eseményeket, éppen aktuális divat tippeket szolgáltatni a számotokra. Elsősorban csajos műsor, de a fiúk is bátran csatlakozhatnak a hallgatósághoz! ;-) Minden szombaton 16-18 óráig hallhattok minket élőben, vagy csütörtökön 9-11 óráig van az előző szombati műsor ismétlése. Ha úgy döntötök, hogy szívesen meghallgatnátok minket, ezt a http://tiszaradioszeged.hu/ weboldalon keresztül tehetitek ezt meg!

Friss topikok

Linkblog

Madonna - Sex Book

2010.02.19. 18:08 | Ricsajok | Szólj hozzá!

Kevesen tudják – kivéve a fanatikus Madonna rajongók -, hogy a popdíváról 1992-ben erotikus fotóalbum jelent meg. A világot sokként érte a könyv megjelenése, de nem véletlen, hisz ez volt a cél. Madonna vajon ma is büszke a fotósorozatra?

Szerintem igen, ma is büszke rá, mert nem arról ismert, hogy valamit is szégyellne a múltjából. Véleményem szerint nincs is oka rá. A könyvet hosszadalmas kutatás után én is beszereztem, és szerintem a Steven Meisel divatfotós által készített erotikus felvételek gyönyörűek és fantasztikus művészi értékkel bírnak, nem beszélve arról, hogy a művésznő lenyűgözően fest rajtuk.

 


A megbotránkoztató, majdnem pornográfiára utaló (de nem az), dohányzó asztal-könyv sokkolta a világot, 1992-es, október 21-ei megjelenésekor. A könyvet egyszerűen „Sex”-nek nevezték el. Madonna mindig is híres volt a botrányairól, főleg abban az időszakban. Nem ismerhettünk hozzá hasonló előadóművészt, aki az ilyen jellegű dolgaival keltette volna föl magára a figyelmet. Akkortájt jelent meg az Erotica című albuma is, melyet a könyvhöz ajándékba mellékeltek, mindezt vákuumozott csomagolásban. Az albumon található Erotica című dal videója pedig a fotózás jeleneteit mutatja be.

 


A fotókat a már említett Steven Meisel készítette, aki művészetében gyakran inspirálódik Madonnából, és ez fordítva is igaz. Szoros barátságban állnak egymással a mai napig. 1984-ben ő készítette Madonna Like a Virgin című albumának borítóját, illetve a legtöbb, '90-es évek elején megjelent fotó a művésznőről, szintén az Ő munkája.

 

A könyvnek számos érdekessége van. Önmagában, látványra sem hétköznapi, hisz a borítója fémből készült, a cím pedig véséssel került rá.

 

A fotók mellett, Madonna által írt erotikus jellegű leveleket tartalmaz, illetve erotikus grafikákat. A levelek egy általa kitalált személyhez íródtak, ő pedig Dita-ként írja alá őket. Mindezek fantasztikus művészi megoldásokkal kapcsolódnak a fotókhoz.

 

A képeken Madonnán kívül néhány vendég sztár is fölfedezhető, úgy, mint Naomi Campbell, Isabella Rossellini, Udo Kier, Ingrid Casares, Big Daddy Kane, Joey Stefano, Tony Ward és Vanilla Ice.

 

A könyvet számos Szervezet próbálta betiltani, de így is, a megjelenése napján 150.000 példány fogyott el a az USA-ban. A könyv mindössze 1.5 millió példányban jelent meg világszerte, s pár nap alatt mind elfogyott.

 


Manapság nagyon nehéz beszerezni belőle egy-egy jó állapotban lévő darabot, de az megér akár 150-200 dollárt is, a fanatikus rajongók pedig ölni tudnának érte. Nekik ajánlani tudom az antikváriumokat.

Minket első látásra enyhén sokkoltak ezek a képek.

Nektek mi a véleményetek róla?

Forrás: divat.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://ricsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr661774187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása