RiCsajok

Ez a Tisza Rádió szombat délutáni műsora, ahol igyekszünk napra kész sztár pletykákat, heti eseményeket, éppen aktuális divat tippeket szolgáltatni a számotokra. Elsősorban csajos műsor, de a fiúk is bátran csatlakozhatnak a hallgatósághoz! ;-) Minden szombaton 16-18 óráig hallhattok minket élőben, vagy csütörtökön 9-11 óráig van az előző szombati műsor ismétlése. Ha úgy döntötök, hogy szívesen meghallgatnátok minket, ezt a http://tiszaradioszeged.hu/ weboldalon keresztül tehetitek ezt meg!

Friss topikok

Linkblog

Visszamenni kislányba

2010.08.07. 16:59 | Ricsajok | Szólj hozzá!

Észrevettétek, hogy az utóbbi időben megsokasodott azon divatcikkek száma, melyek különböző formában, de végső soron mégis a gyermekkora emlékeztetnek? Gondoljatok csak bele! Nektek melyek voltak a kedvenc viseleteitek 5 évesen?

Igazi lányos lány létemre nekem például a ,,pörgős szoknya” és a ,,kopogós cipő” volt oviskorom nagy kedvence, de azt hiszem, mind a mai napig vannak olyan álomruhák, melyekből egyszerűen nem lehet kinőni. A ,,kislányos” divatirányzat valójában nem egy vadonatúj jelenség, hiszen darabjai már évek óta egyre nagyobb teret hódítanak az üzletek polcain. Ezekből mostanra akkora a választék, hogy már mi sem mehetünk el mellettük szó nélkül.

 
 
 

A gyermekkorra emlékeztető darabok közül az egyik legelső a már jó ideje töretlen népszerűségnek örvendő gumicsizma, főleg annak színes, virágos változata, mely egyértelműen az óvoda hangulatát idézi fel. Milyen jó is volt esős időben beleugrani velük a pocsolyába! És milyen jó, hogy ezt ma (persze ha senki nem látja) ugyanígy megteheted!

 
 

Emellett kinek ne lapulna a szekrénye mélyén egy-egy balerina (vagy baba) cipő, amely már szinte alapdarab minden tavasszal és nyáron. De a balerina divat nem csak ebben a formában jelenik meg. Gondoljunk csak Carrie Bradshaw-ra! Milyen ruha jut róla először eszünkbe? Hát persze, hogy az a bizonyos rózsaszín tütü, melyben New York betondzsungelében küzd a nagyvárosi élet viszontagságaival.

 
 

Vagy ott van a tavaly oly nagy népszerűségnek örvendő masni dísz, mely a hajpánttól a nyakláncig számos kiegészítőt ékesít, és amely a ,,kislányos” divat talán legkifejezőbb motívuma. Nem is beszélve a rajzfilmfigurás pólókról, melyek bár szintén a múlt év nagy kedvencei voltak, úgy tűnik, Mickey Mouse-t, Tapsi Hapsit és Tom & Jerryt még mindig nem írták ki a divat forgatókönyvéből.

 
 

Az idén mindezek kiegészülnek a nyár legújabb slágerével, a fodros szoknyával és a virágokkal díszített hajgumik, hajcsatok és kitűzők sorával, melyek bár önmagukban nem kifejezetten a kislányos stílus megtestesítői, de az előzőkkel kombinálva megerősítheted velük azt a hatást.

 
 
 
 

Talán mindezért a mai felgyorsult világunk okolható, melyben az embernek sokszor szüksége van valamire, amibe kapaszkodhat, és ez lehet éppen egy-egy, a gyermekkor nyújtotta felelőtlenséget, szabadságot és elsősorban biztonságot szimbolizáló darab, de az is lehet, hogy egyszerűen egy olyan új divatirányzatról van szó, melynek darabjai időgép nélkül is visszarepítenek minket a gyermekkor csodálatos világába.

Forrás: Divat.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://ricsajok.blog.hu/api/trackback/id/tr392205837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása